FORGOT YOUR DETAILS?

Προσεχώς

pasxa

 

Πλατεία Δεσφίνας του Νομού Φωκίδας, συναυλία με την Δημοτική Χορωδία “Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης την Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023.

IMG-35945aace5fb303adfb0da797c90134a-V

IMG-b9fe3202202c394d9cd836ca02103a60-V

IMG-512f02464d6baf47712d2c9d36c8dbab-V

Η αποστολή της χορωδίας μας στο Χάνι της Γραβιάς την Τρίτη 8 Αυγούστου 2023

.. με την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου, στο Λιτόχωρο, στη Σκιά του Ολύμπου.

εικόνα_01

Η χορωδός μας Βασιλική Μπελέμη προλογεί την εκδήλωση.

εικόνα_02

Ο Πρόεδρος της Χορωδίας μας Παναγιώτης Χρυσικός απευθύνει χαιρετισμό

εικόνα_03

Ο Αντιδήμαρχος Λιτοχώρου Δημήτριος Πατσιαρίκας απευθύνει χαιρετισμό

εικόνα_04

Η χορωδία μας, διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης, στην ανάγνωση κειμένων Μιχαήλ Φαργκάνης.

εικόνα_05

εικόνα_06

εικόνα_07

εικόνα_08

εικόνα_09

Ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Καντάδας και Μαντολινάτας Δημήτριος Γκέκας απευθύνει χαιρετισμό.

Συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” στην εκδήλωση για την 142η Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878
Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», το Σάββατο το απόγευμα στις 22 Φεβρουαρίου 2020, συμμετείχε στην εκδήλωση για την 142η Επέτειο της Επανάστασης του Ολύμπου που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.
Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου «Οδυσσέας Σβάρνας» που καταχειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα. Αμέσως ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον Βουλευτή Φώτη Μπαραλιάκο και τον Δήμαρχο της αδελφοποιημένης πόλης Γερμασόγεια Κύπρου Κυριάκο Ξυδιά. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Α.Π.Θ. Ιωάννης Κυρίτσης και η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από τη μελωδική συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», η οποία παρουσίασε επετειακά-εορταστικά τραγούδια του αγώνα του έθνους μας από την εποχή του Ρήγα Φεραίου ως τις μέρες μας.
Τραγούδησαν οι: Νικόλαος Φαρμάκης και Γεώργιος Χασαμπένης
Μουσικοί: Χρύσα Γιαννικώτσιου – Πιάνο
Πάρης Παπαγιάννης – Κιθάρα
Δήμητρα Παρρή – Νίκα – Βιολί
Ρωμανός Παρρής- Νίκας – Κλαρινέτο
Διηύθυνε ο Ευθύμιος Μαυρίδης
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμο Δίου – Ολύμπου για την πρόσκληση της συμμετοχής και εκφράζει τα ειλικρινή του συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης. Το αποτέλεσμα υπήρξε άξιο της συνεργασίας των Συλλόγων και του Δημοτικού Φορέα, του ξεχωριστού τόπου που έχουμε την ευλογία να κατοικούμε.
Το Δ.Σ.

Η  Δημοτική  Χορωδία  Λιτοχώρου  «Ιωάννης  Σακελλαρίδης» παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία “Χριστός Γεννάται” την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για εθελοντική συγκέντρωση τροφίμων ή χρηματικού ποσού υπέρ του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου  “Η Αγία Μαρίνα” ,η οποία με τη δράση της ενσαρκώνει τα λόγια του Νικηφόρου Βρεττάκου ότι: “Ο πλησιέστερος δρόμος προς τον Θεό περνάει μέσα από τον άλλο άνθρωπο”.

Συμμετείχε το Τετράφωνο και Παιδικό Τμήμα της  Δημοτικής  Χορωδίας  Λιτοχώρου  «Ιωάννης  Σακελλαρίδης»  και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Την διεύθυνση του Τετράφωνου Τμήματος είχε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

 Πιάνο   Γιάννης Βαρδακώστας

Κιθάρα  Αλέξανδρος Σαλαβέρης

Σόλο  Κοσμάς Τσομπανόπουλος        Δημήτριος Χωνός

Ο βαθύφωνος Δημήτριος Καρατζάς ερμήνευσε τμήματα του έργου Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ και στο πιάνο συνόδευσε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Την διεύθυνση του Παιδικού Τμήματος είχε η Δήμητρα Παρρή-Νίκα.

Στο πιάνο ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Την διεύθυνση της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης είχε η Ελένη Σαμακοβλή.

Στο πιάνο  η Μαρία Τσομπανοπούλου

Σόλο  Δημήτρης Μεϊμάρης       Κυριάκος Φωτιάδης       Μάγδα Μεντόλη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω γέρων Μάξιμος, ο Πατήρ Γεώργιος, ο Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Κων/νος Κουριάτης και Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου Ευστράτιος Κυριακάκης, ο εκπρόσωπος του διοικητή της ΧΧΙ V ΤΘΤ, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και αρκετός κόσμος.

Ευχές και χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος της Χορωδίας Παναγιώτης Χρυσικός, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω γέρων Μάξιμος, ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος και η πρόεδρος του Φιλόπτωχου Συλλόγου Λιτοχώρου  “Η Αγία Μαρίνα”, Παρασκευή Μαύρου-Ασλανίδου.

Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στέφθηκε με επιτυχία αφού μετέδωσε το επίκαιρο, όσο ποτέ, χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και την έμπρακτη βοήθεια, όσων την απήλαυσαν, προς τον συνάνθρωπο.

IMG-1

 

IMG_20191222_182152 IMG_20191222_182526 IMG_20191222_182829 IMG_20191222_192144 IMG_20191222_193947

Το Σάββατο στις 21-12-2019, στις 18:00, οι μικροί χορωδοί του Παιδικού Τμήματος της χορωδίας μας συμμετείχαν με κέφι και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο πάρκο Λιτοχώρου, από τον Δήμαρχο Δήμου Δίου Ολύμπου Ευάγγελο Γερολιόλιο.

Η εμφάνιση του Παιδικού Τμήματος της Χορωδίας μας ζέστανε το κρύο απόγευμα και άνθισε το χαμόγελο στα χείλη όλων όσων παρευρέθηκαν, με τα τραγούδια που ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Παρρή-Νίκα. Την παιδική μας χορωδία συνόδευσαν ο Ρωμανός Παρρής-Νίκας με το κλαρινέτο και ο Απόστολος Κουτσιμανής με την κιθάρα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που με την αθωότητα  και την τρυφερότητα που τα διακρίνει, συμμετείχαν με όλη τους την αγάπη στην εκδήλωση στο πάρκο Λιτοχώρου, αποδίδοντας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και ευχόμαστε ολόψυχα να πραγματοποιηθούν όλες οι ευχές τους.

20191221_181057

Συμμετοχή του Παιδικού Τμήματος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, στην 7η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση Τρικάλων.

Μία όμορφη μέρα έζησαν  την Κυριακή στις 15/12/2019 οι μικροί χορωδοί του Παιδικού Τμήματος της χορωδίας μας, μαζί με τους κηδεμόνες τους, που συμμετείχαν στην ολοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα.

Φτάνοντας στα Τρίκαλα ξεναγήθηκαν στο Οθωμανικό τέμενος Οσμάν Σαχ, στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό και στο μουσείο Τσιτσάνη (βρίσκονται στο ίδιο οικοδομικό συγκρότημα).

Το απόγευμα συμμετείχαν στην 7η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση Τρικάλων στο Μύλο των Ξωτικών, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Παρρή-Νίκα, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα από πλήθος κόσμου. Στο πιάνο η Χρύσα Γιαννικώτσιου.

Ενδιάμεσα υπήρχε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και διασκέδαση στο Μύλο των Ξωτικών.

Συγχαίρουμε θερμά τους μικρούς χορωδούς μας  για την άρτια εκπροσώπηση της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” και τους ευχόμαστε από καρδιάς να μας κάνουν πάντα περήφανους με τις εμφανίσεις τους.

Ευχαριστούμε όλους τους κηδεμόνες που τίμησαν με την παρουσία και την εμπιστοσύνη τους την Χορωδία μας και ελπίζουμε σε μια όμορφη συνέχεια της συνεργασίας μας.

Συμμετοχή του Παιδικού Τμήματος της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”,στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΧΧΙ V ΤΘΤ, Στρατόπεδο  «Μπαλανίκα»

 Το Σάββατο στις 7-12-2019, στις 17:30, οι μικροί χορωδοί του Παιδικού Τμήματος της χορωδίας μας συμμετείχαν με κέφι και χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη ΧΧΙ V ΤΘΤ, Στρατόπεδο  «Μπαλανίκα».

Η φιλοξενία της Ταξιαρχίας υπήρξε άψογη και τα παιδιά διασκέδασαν τόσο στα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια όσο και στα παιχνίδια που διοργάνωσε ένα χαρούμενο ξωτικό.

Η εμφάνιση του Παιδικού Τμήματος της Χορωδίας μας σκόρπισε χαρούμενη διάθεση και κέρδισε τις εντυπώσεις με το κέφι που είχε και τα τραγούδια που ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Δήμητρας Παρρή-Νίκα. Στο πιάνο συνόδευσε η Χρύσα Γιαννικώτσιου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση της ΧΧΙ V ΤΘΤ και ευχόμαστε να είναι πάντα χαρούμενα και γελαστά.

 

Η  Δημοτική  Χορωδία  Λιτοχώρου  «Ιωάννης  Σακελλαρίδης»

τιμώντας το ιστορικό ΟΧΙ, το Αλβανικό Έπος και την Εθνική Αντίσταση, παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, στις 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, επετειακή συναυλία με ρεπερτόριο τραγούδια του πολέμου 1940-41 και το εμβληματικό έργο «Καταχνιά».
Η εκδήλωση που είχε τον τίτλο «από το ΟΧΙ στην Απελευθέρωση», υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών επετειακών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου-Δίου Ολύμπου. Η «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, στίχους Κώστα Βίρβου και επιμέλεια κειμένων Νικηφόρου Βρεττάκου θεωρείται ένα εκ των σημαντικότερων επετειακών έργων της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Παράλληλα με το μουσικό μέρος, παρουσιάστηκαν και ιστορικές πτυχές της περιόδου που αναφέρονται στην τοπική ιστορία, συνοδευμένες από αρχειακό φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.

Τραγούδησαν οι: Ιωάννα Ηλιάδου, Γεώργιος Κίτσας
Απαγγελίες: Γιώργος Βατουσιάδης
Ιστορικά αναγνώσματα-παρουσίαση: Περικλής Χατζηγιάννης

 Συμμετείχε οκταμελής ορχήστρα.
Διηύθυνε ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, οι Αντιδήμαρχοι Κων/νος Κουριάτης και Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιτοχώρου Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Πατήρ Γεώργιος Μπαλανίκας, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και αρκετός κόσμος.

Οι περισσότεροι από τους ακροατές, όχι μόνο ενθουσιάστηκαν από τη συναυλία, τις αφηγήσεις και τις προβολές του αρχειακού, φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού, αλλά και συγκινήθηκαν, αφού θυμήθηκαν γεγονότα που συνέβησαν στους οικείους τους, που συμμετείχαν στον πόλεμο του 1940-41.

Ευχές και χαιρετισμό απηύθηναν ο Πρόεδρος της Χορωδίας Παναγιώτης Χρυσικός και ο Δήμαρχος του Δήμου Δίου Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος. Τέλος ο Πρόεδρος της Χορωδίας επέδωσε  στον Δήμαρχο το αφιερωματικό-συλλεκτικό ημερολόγιο της Χορωδίας μας του έτους 2020.

Στις 18/07/2019 πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση «Θαλασσογραφίες» μια θάλασσα τραγούδια, της Δημοτικής  Χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου στις 9:00μ.μ.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στη θάλασσα και τους συμβολισμούς της: ταξίδι, μοναξιά, δύναμη, έρωτα, πολιτισμό, επικοινωνία.

Ακούστηκαν λοιπόν τραγούδια παρμένα μέσα από τη ζωή, που σκιαγραφούν τη δύναμη, την σημασία και την επίδραση του υγρού γαλάζιου στοιχείου στην ιδιοσυγκρασία και την ταυτότητά μας…της ελληνικής ψυχής.Επίσης ακούστηκαν τραγούδια βγαλμένα από  θρύλους και ιστορίες, νησιά και λιμάνια, βάρκες και καράβια, φουρτούνες και νηνεμίες, ζωντανούς οργανισμούς και παράδοση, έρωτα και πόνο, έννοιες συνδεδεμένες με το βασίλειο του Ποσειδώνα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν, διαμορφώνουν και πολλές φορές στοιχειώνουν το ανθρώπινο είναι, ενώ άλλες φορές πάλι μεταφυσικά  το λυτρώνουν.

Την Χορωδία πλαισίωσαν με το μουσικό τους ταλέντο οι:

Ηλίας Γκογκίδης            πλήκτρα

Γιώργος Γκουτζαμάνης   Σαξόφωνο

Κατερίνα Ελενίδου           Πιάνο

Παναγιώτης Καμβίσιος     Κιθάρα

Αποστόλης Κουτσιμανής    Μπουζούκι

Γιώργος Λαλίδης               Μπάσο

Πάρης Παπαγιάννης          Κιθάρα

Δήμητρα Παρρή-Νίκα         Βιολί

Ρωμανός Παρρής-Νίκας      Κλαρινέτο

Αγγελική Σουλή                  Κανονάκι

Κοσμάς Σουλής                  Ακορντεόν

Βίκυ Τζιμαπίτη                   Ντραμς

Τη μουσική εκδήλωση ομόρφυναν με τη μελωδική και ταυτόχρονα ιδιαίτερη φωνή τους οι:

Ιωάννα Ηλιάδου

Περικλής Μπονοβόλιας

Νικόλαος Φαρμάκης

Συμμετείχαν φιλικά, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου με την καθοδήγηση του πολυτάλαντου καθηγητή χορού, Μιχαήλ Μπύρου.

Τη διεύθυνση της μουσικής εκδήλωσηςείχεόπως πάντα ο  αγαπητός μας μαέστρος και καθηγητής μουσικής, Ευθύμιος Μαυρίδης.

Τη βραδιά απόλαυσαν πολλοί Λιτοχωρίτες, Λιτοχωρίτισσες αλλά και παραθεριστές. Με την παρουσία τους τίμησαν την όμορφη  καλοκαιρινή εκδήλωση ο νέος Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Σοφία Ζουρζούρα, Ουρανία Κατσαμάκα, Κώστας Κουριάτης  καθώς και ο νέος κοινοτικός σύμβουλος Ευστράτιος Κυριακάκης.

Η καλλιτεχνική βραδιά πέτυχε τον σκοπό της που ήταν η καλλιέργεια καιπροβολή της χορωδιακής μουσικής αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Τα αυθόρμητα συγχαρητήρια των ανθρώπων που παρακολούθησαν την μουσική μας εκδήλωση, μας προτρέπουν και μας  δίνουν καινούρια ώθηση για μια εξίσου αξιόλογη συνέχεια.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια του καλοκαιριού σε όλους και όλες.

Το Δ.Σ.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ στο https://faretra.info/2019/07/19/thalassografies-mia-polichromi-mousiki-toichografia-apo-ti-dimotiki-chorodia-litochorou/ από την ηλεκτρονική εφημερίδα faretra.info και την εξαιρετική πένα της Δήμητρας Σμυρνή.

Untitled2

Axion_afisa_s

Το Τμήμα Καντάδας της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού Νέων Πόρρων, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Ν.Πόρρων. Μιά εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν.Πόρρων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Σάββα Βελιγραδίου και συμμετείχαν 12 χώρες (Σερβία, Ουκρανία, Ουγγαρία κλπ.)

Το Τμήμα Καντάδας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μπελογιάννη, εμφανίστηκε πρώτο στο Φεστιβάλ, καθώς ήταν και η μοναδική Χορωδία που συμμετείχε ανάμεσα στα χορευτικά συγκροτήματα των άλλων χωρών.

Επαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Τσίντσιφας ακορντεόν, Μαρίκα Φωτοπούλου βιολί και ο μαέστρος Γιώργος Μπελογιάννης κιθάρα. Σε 2 τραγούδια χόρεψαν τα ζευγάρια Χρύσα Μπάρα-Γιώργος Πίνος και Νικολέττα Μπονοβόλια-Μιχάλης Πίνος του Χοροθεάτρου Ολύμπου.

Η όμορφη εκδήλωση σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου που παρακολούθησε και καταχειροκρότησε το Τμήμα Καντάδας αλλά και τα χορευτικά συγκροτήματα όλων των χωρών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Πόρρων για την πρόσκληση συμμετοχής της Χορωδίας μας στο Φεστιβάλ και ευελπιστούμε σε περαιτέρω συνεργασία.

01.04.

Βραδιά καντάδας στην πανσέληνο του Αυγούστου

Μιά πολύ όμορφη βραδιά είχαν την τύχη να ζήσουν, όσοι παραβρέθηκαν την Δευτέρα 7 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Θεατράκι του Πάρκου Λιτοχώρου.

Το Τμήμα Καντάδας της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, παρουσίασε μιά Βραδιά Καντάδας, υπό την διεύθυνση του άξιου

μαέστρου της Γιώργου Μπελογιάννη. Ο αφηγητής της εκδήλωσης Μιχάλης Φαργκάνης, με ένα σύντομο λογύδριο συνέδεσε και εξήγησε πως η καντάδα στο Λιτόχωρο, ξεκίνησε και οφείλεται στους ναυτικούς προγόνους μας, αφού έφεραν τα Επτανησιώτικα ακούσματα στην κωμόπολή μας.

Οι σύντομοι χαιρετισμοί του Προέδρου της Χορωδίας μας Παναγιώτη Χρυσικού και του Δημάρχου Δήμου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, έδωσαν το στίγμα και την σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής βραδιάς αλλά και περισσότερο χρόνο στους θεατές να απολαύσουν τις όμορφες καντάδες. Υπό το φως της πανσελήνου του Αυγούστου και κάτω απ΄τη σκιά του μυθικού Ολύμπου, ακούστηκαν όμορφα, ρομαντικά τραγούδια που ξύπνησαν πολλές μνήμες στους παλιούς.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, με πιο σύγχρονα και ελαφρά τραγούδια, έδωσαν το ανάλαφρο στίγμα τους, χορεύοντας βαλς και ταγκό ο Γιώργος Πίνος με την Χρύσα Μπάρα και ο Μιχάλης Πίνος με την Νικολέτα Μπονοβόλια. Οι μουσικοί που έπαιξαν ήταν : ο Γιώργος Τσαπράνης μαντολίνο και μπουζούκι, ο Βαγγέλης Τσίντσιφας ακορντεόν και η Μαρίκα Φωτοπούλου βιολί.

Ολοι οι θεατές σιγοτραγούδησαν μαζί με τους Χορωδούς, ζητώντας στο τέλος της εκδήλωσης περισσότερα τραγούδια. Οι Χορωδοί που συμμετείχαν είναι οι παρακάτω:
Γρηγόρης Αδαμόπουλος, Γιάννης Βαμβάκος, Στέργιος Δότσιος,
Βασίλης Ευγενής, Νίκος Ζαχόπουλος, Δημήτρης Καρατέγος, Γιώργος Κουκουλογιάννης, Χρήστος Κουτσιμανής, Χρήστος Κρανιώτης, Θανάσης Λέϊνας, Βαγγέλης Μαλαμάκης, Διονύσης Μόχλας, Δημήτρης Μπελογιάννης, Γιάννης Πουρλιώτης, Γιάννης Ρέππας, Γιάννης Σαμαράς, Νίκος Σκρέτας, Γιάννης Σπαθάρας, Γιώργος Τσαρδούνης, Γιάννης Τσίντσιφας, Νίκος Φαρμάκης

Ήταν μια όμορφη βραδιά που σε συνδυασμό με τον ρομαντισμό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, θα μείνει στη μνήμη όσων παραβρέθηκαν.

afisa_kantata SONY DSC 7 5 6 8

46 ο Φεστιβάλ Ολύμπου – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μία μαγευτική μουσική βραδιά είχαν την τύχη να απολαύσουν, όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ένας θαυμάσιος χώρος, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ανοιχτή εκδήλωση.

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων συνθετών, με θέμα : “Φεγγάρι-Θάλασσα-Έρωτας”. Στο τρίτο μέρος της συναυλίας, συμμετείχαν φιλικά, μέλη του ΚΑΠΗ Λιτοχώρου.

Το Τετράφωνο Τμήμα της Χορωδίας μας και την 11μελή ορχήστρα της, διεύθυνε ο μαέστρος μας Ευθύμιος Μαυρίδης, τραγούδησαν σόλο η Μαρίκα Φωτοπούλου και ο Αθανάσιος Μπατάλας και χόρεψε ο Κωνσταντίνος Σκρέτας.

Η μουσική εκδήλωση ήταν διανθισμένη με ποιητικό και λογοτεχνικό αναλόγιο, αναφερόμενο στη ρήση του Οδ. Ελύτη “ Εχει κι ο νους Λιτόχωρο με διαβαστές πλαγιές κι εύφορα μπλε θαλάσσης”. Διάβασαν επί σκηνής οι : Λένα Παταρίδου, η οποία επιμελήθηκε και τα κείμενα, Θεοδώρα Γερολιόλιου, Κατερίνα Ζιακούλη, Ιωάννα Σούκου και Γιώργος Χανδόλιας. Ακούστηκαν αποσπάσματα από τους ποιητές και συγγραφείς: ‘Ομηρο, Οδ.Ελύτη, Λ.Παταρίδου, Αγ.Σικελιανό, Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, Ασλάνογλου, Τσβετάγιεβα, Βρεττάκο, καθώς και των Λιτοχωριτών: π.Νικοδήμου Σκρέττα, Αθ. Αδαμόπουλου, Νικ.Ντάβανου, Γ.Κεραμιδιώτη και Στ. Κοψαχείλη.

Ήταν μια θαυμάσια βραδιά, που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου από τις σελίδες του facebook της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” και του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) και θα μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό σε όσους παρακολούθησαν την συναυλία και σιγοτραγούδησαν μαζί με τους Χορωδούς, όλα τα τραγούδια.

26072017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

26072017 ΣΥΝΑΥΛΙΑ

26072017 ΣΥΝΑΥΛΙΑleonidas zarkos © copyright 2017

leonidas zarkos © copyright 2017

SONY DSC

Μουσικές Βραδιές της Χορωδίας μας με την Ορχήστρα

της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε.)

Η Χορωδία μας συμμετείχε στην μουσική εκδήλωση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, με την 14μελή Ορχήστρα της και τους τραγουδιστές της, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στις 9 το βράδυ,στο Δημοτικό θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου. Η Σχολή Ευελπίδων στρατοπεδεύει για ένα μήνα στο Λιτόχωρο, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, για εκπαίδευση και θερινή διαβίωση.

Στις 17 Ιουλίου 2017 στις 8 το βράδυ, έγινε η δεύτερη μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα της Σ.Σ.Ε., στην αίθουσα του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Η Χορωδία μας παρουσίασε διάφορα τραγούδια και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την Ορχήστρα της Σ.Σ.Ε. και τους τραγουδιστές της.

Τις δύο μουσικές εκδηλώσεις,οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, διεύθυνε ο μαέστρος μας Ευθύμιος Μαυρίδης και τις παρακολούθησαν οι αρχές του τόπου μας, Αξιωματικοί,Ευέλπιδες αλλά και πλήθος κόσμου.

Στις 20 Ιουλίου 2017, στις 2.30΄το μεσημέρι, η Χορωδία μας αποδεχόμενη την πρόσκληση του Στρατηγού Διοικητή της Σ.Σ.Ε. Χαράλαμπου Λαλούση, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Σ.Σ.Ε. (Καναπίτσα). Συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και χορωδοί, όπου συνέφαγαν με τους αξιωματικούς της Σ.Σ.Ε. και Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (Σ.Σ.Α.Ν). Ο Στρατηγός Διοικητής μας ενημέρωσε για την ιστορία της Σχολής, τις δραστηριότητές της και επέδωσε στη Χορωδία μας την πλακέτα της Σχολής. Ο Πρόεδρος της Χορωδίας μας επέδωσε στον Στρατηγό : τα Πρακτικά (βιβλίο)της Επιστημονικής Διημερίδας με θέμα:”Η ζωή και το έργο του Ιωάννη Θεοφάνους Σακελλαρίδη και η μουσική κίνηση στο Λιτόχωρο, από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα”.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC67

paidiki

afisa_lefkada

afisa_sxoli_2016

afisa_19112016_S

ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ_ΑΦΙΣΑ_s

Όταν η εξαιρετική φωνή της Ξανθίππης Καραθανάση «συνάντησε» την Μαρίκα Φωτοπούλου και τις μοναδικές ερμηνείες της δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου «Ι.Σακελλαρίδης» το αποτέλεσμα ήταν με μια λέξη:  μαγεία.

of_2016 of_2016_1

 

poster_en_sposter_gr_s

 

 

 

 

 

 

 

 

paid-diafor

kantata-thess

proskl

prosk_prakt

afisa_vaion

afisa_axionesti

poster

afisa_volos

afisa_kol

polemiko_pr

Polemiko_ath

TOP