FORGOT YOUR DETAILS?Συνεστίαση με Μουσική στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λιτοχώρου

Την 10η Ιουλίου 2017 η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, πραγματοποίησε συνεστίαση των χορωδών και των μελών της, με συνοδεία μουσικής στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λιτοχώρου.

Η εκδήλωση όπως δήλωσαν σχεδόν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, ήταν τέλεια οργανωμένη από κάθε πλευρά, τακτοποίηση χώρου (βεράντα), τραπεζιών, σωστή επιλογή μενού και ορεκτικών αλλά και της μουσικής.

Η ορχήστρα που μας διασκέδασε αποτελούνταν από τους παρακάτω μουσικούς:

στο πιάνο η Κατερίνα Ελενίδου και ερμηνευτές οι: Ιωάννα Ηλιάδου, ‘Αννα Κελερμένου, Μαρία Αυγουστίδου, Μαρία Βούλγαρη, Μαρία Τσοπανοπούλου και Αθανάσιος Μπατάλας, υπό την διεύθυνση του άξιου μαέστρου μας Ευθύμη Μαυρίδη και οι οποίοι ερμήνευσαν ρετρό αλλά και άλλα τραγούδια. Στο τέλος ο χορωδός μας Νίκος Φαρμάκης ερμήνευσε 2 ακόμη τραγούδια.

Όλους τους ερμηνευτές , την πιανίστρια και το μαέστρο μας τους ευχαριστούμε πολύ.

Την συνεστίαση μας τίμησαν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος του Δήμου Δίου-Ολύμπου Νίκος Λάππας και ο Συνταγματάρχης Αριστείδης Ηλιόπουλος διοικητής του συντάγματος Ευελπίδων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά, την οποία όλοι απολαύσαμε, αφού τόσο το περιβάλλον, το φαγητό, η πανσέληνος του Ιουλίου (μία (1) μέρα αργότερα) και η εξαιρετική μουσική, μας έκαναν και νιώσαμε υπέροχα.

Το Δ.Σ.

collage-2017-07-18collage-2017-07-18-1

 

back

ΑΡΧΕΙΟ – ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ

Με το σύνθημα “Δώσε Αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά”, γιορτάζεται φέτος στις 14 Ιουνίου η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Η 14η Ιουνίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του Γερμανού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 8 λίτρα που διαθέτει.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια σχετικά με την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες

  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής

Αιμοδοσίας.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες το 60 % εισάγεται από το εξωτερικό και μόνο το 40% καλύπτεται από εσωτερικούς εθελοντές αιμοδότες, σημαντική συμβολή στην εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας έχει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης, διάφοροι πολιτιστικοί φορείς και σωματεία εργαζομένων.

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης” δείχνοντας και το κοινωνικό της πρόσωπο, ίδρυσε το 1999 Τράπεζα Αίματος και τον Μάιο του 2006, μετά από επιστημονική ημερίδα συγκρότησε και Τμήμα Δωρεάς Οργάνων Σώματος.

Μέχρι σήμερα, με συχνότητα 3 φορές, περίπου τον χρόνο, πραγματοποιήθηκαν 51 αιμοδοσίες και διατέθηκαν 4.000 περίπου φιάλες αίματος σε συνανθρώπους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας μας, εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες προς όλους τους αιμοδότες και ευελπιστεί και προσκαλεί στις επόμενες εθελοντικές αιμοδοσίες να προσέλθουν νέοι εθελοντές αιμοδότες, για να γίνει ακόμη πιο δυναμική η Τράπεζα Αίματος της Χορωδίας μας.

Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Χρυσικός                                                    Ευαγγελία Τσίρου-Γερολιόλιου

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Σύνθεση Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”

Μετά από τις εκλογές της Δημοτικής Χορωδίας Λιτοχώρου “Ιωάννης Σακελλαρίδης”, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Μαίου 2017 και την συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα , το Σάββατο 20 Μαίου 2017, πραγματοποιήθηκε η προβλεπόμενη συνεδρίαση των νέων μελών του Δ.Σ.και έγινε η ανάθεση των καθηκόντων σύμφωνα με το καταστατικό.Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει όπως παρακάτω:

Πρόεδρος: Χρυσικός Παναγιώτης
Αντιπρόεδρος: Τζιαμίχα-Παπαμιχαήλ Βούλα
Γεν.Γραμματέας: Τσίρου-Γερολιόλιου Λίτσα
Ταμίας: Ζησκάτας Δημήτριος
‘Εφορος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Τσίρου-Αναστασούδη Μάγδα
‘Εφοροι Τετράφωνου Τμήματος: Κουτσιμανής Χρήστος και Κάκαλου Καίτη
‘Εφοροι Παραδοσιακού & Βυζαντινού Τμήματος: Ευγενής Βασίλης και Κουτσιμανής Χρήστος
‘Εφοροι Παιδικού Τμήματος: Αδαμόπουλος Γρηγόρης και Τσίρου-Γερολιόλιου Λίτσα
‘Εφορος Εφηβικού Τμήματος: Τζιαμίχα-Παπαμιχαήλ Βούλα
‘Εφοροι Τμήματος Καντάδας: Αδαμόπουλος Γρηγόρης και Ευγενής Βασίλης
‘Εφοροι Τράπεζας Αίματος: Κάκαλου Καίτη και Ευγενής Βασίλης
‘Εφορος Υλικού και Ενδυμασιών: Τσίρου-Αναστασούδη Μάγδα

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γ.Γραμματέας

Χρυσικός Παναγιώτης                                                  Τσίρου-Γερολιόλιου Λίτσα

TOP